Duvar ve Panel Uygulamaları Nedir?

Duvar ve panel uygulamaları; endüstriyel tesisler, kişisel ve ortak yaşam alanlarında duvar ve panel diplerine özel olarak uygulanan çalışmalardır. Duvar ve panel uygulamaları özellikle gıda sektörü gibi yüksek hijyen prosesleri gerektiren işletmelerde önemlidir. Endüstriyel tesislerde bakteri oluşumu ve toz birikimi özellikle duvar dibi ve panellerin diplerinde görülür. Temizlik işlemleri ne kadar titiz yapılırsa yapılsın, duvar ve panel diplerinde doğru malzemeler kullanılmazsa buradaki bakteri ve tozların oluşumu engellenemez.

Bakterilerin üremesi için en uygun ortam duvar ve panel dipleridir. Özellikle açık proseslerde, ortamda yer alan bakteriler ürünlerin bozulma süresini hızlandırır. Bir ortamda bakteri olması durumunda ürünlerin raf ömrü kısalır ve sağlığa zararlı hale gelebilir. Bu nedenle duvar ve panel diplerinin daha rahat temizlenmesini sağlayacak özel süpürgelik ve bordür ürünleri kullanılmalıdır.

Duvar ve Panel Uygulama Önerileri

Duvar ve panel dipleri için en doğru uygulamalar hijyenik süpürgelik ve bordür uygulamalarıdır. Özellikle endüstriyel tesislerde bu uygulamalar hijyenin sağlanması açısından yüksek performans gerektirir. Hijyenik süpürgelik ve bordür uygulamaları yapılan alanlarda bakteri üremesi ortadan kalkar. Buna bağlı olarak ürünlerin raf ömürleri de bariz olarak uzar. 

Hijyenik süpürgelik ve bordür uygulamaları anti bakteriyel özelliğinin yanında kolay temizlenebilir yapıya sahiptir. Yani duvar ile panellerin ulaşılması zor bölümlerinde oluşan toz ve kirleri kolayca temizleyebilirsiniz. Hijyenik süpürgelik ve bordür uygulamaları bakteri üremeyen özelliklere sahip malzemelerden üretilmektedir. Gıda üretim tesislerinde kanunlarda belirtilen ve ürünlerin kalitesi için olması gereken yüksek standartların oluşturulması gerekmektedir. Bu yüksek standartlar için hijyenik süpürgelik ve bordür ürünler en doğru duvar ve panel uygulamaları arasında bulunmaktadır.

Duvar ve Panel Uygulamalarının İş Sağlığı ve Güvenliği Üzerindeki Rolü

İşverenler, endüstriyel tesislerde görev alan personellerin iş sağlığı ve güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. İşletmeler bir çalışma alanında personelin çalışabilmesi için iş sağlığı ve güvenliği kanunlarında belirtilen tüm önlemleri almalıdır. Endüstriyel tesislerde kullanılan duvar ve panel dipleri için hijyenik süpürgelik ve bordür uygulamaları sadece üretilen ürünün sağlıklı olmasına katkı sağlamaz. Aynı zamanda iş güvenliği ve sağlığı açısından da büyük katkıya sahiptir.

Üretim alanlarında oluşan bakteriler ürünlerin kullanım ömrünü olumsuz etkilediği gibi çalışanların sağlığına da etki edebilir. Bu nedenle hijyenik bordür ve süpürgelikler bakteriyi engelleyen yapısıyla iş sağlığının korunmasında önemli rol oynar. Endüstriyel tesislerde kullanılan özel panel ve duvar dibi uygulamaları personeller için de sağlıklı bir çalışma ortamı sağlar.

Üretim alanlarında panel ve duvarların köşeleri iş kazası konusunda en tehlikeli bölgeler arasındadır. Dikkat çekici rengi ve koruyucu özelliğiyle bu alanlarda kullanılan endüstriyel zeminler personellerin geçireceği iş kazalarına da engel olur.

Endüstriyel Zemin ve Panel Koruyucu Uygulamalar Üzerine Bir Araştırma

Endüstriyel zemin ve panel koruyucu uygulamaların endüstriyel tesislerde işlevini ortaya koyabilmek için bilimsel bir araştırma yaptık. Bu araştırmada bakterilerin en çok sorun yaratacağı gıda üretim tesisini tercih ettik. Yaptığımız araştırmanın adımları şu şekildedir;

  • Araştırmamızın başında faal olarak faaliyet gösteren bir tesisten mevcut zemin ve panel yapısı ile bir swap örneği aldık. Aldığımız swap örneği üzerinden tesiste oluşan mikrop ve bakteri oranını belirledik.
  • Swap örneği aldıktan sonra profesyonel bir proje oluşturarak hijyenik zemin ve panel koruyucu uygulamalarımızı yaptık. Daha sonra tesisin bir süre yaptığımız uygulamalardan sonra çalışmasını bekledik.
  • Bize ait endüstriyel zemin ve panel koruyucu uygulamalar sonrasında tekrar swap örneği aldık. Aldığımız yeni swap örneğinde de tesisteki bakteri ve mikrop oranını belirledik.

Araştırma sonucunda aldığımız iki örnek arasındaki mikrop ve bakteri oluşumunu karşılaştırdık. Zemin ve panel koruyucu uygulamalarımızdan sonra yapılan testlere göre mikrop ve bakteri oranının %80’e kadar azaldığını gördük. 

Buradan yola çıkarak bir gıda tesisinde sağlıklı ve kaliteli bir ürün üretiminin yapılabilmesi için zeminin nasıl olması gerektiğini ortaya koyduk. Araştırma sonucuna göre duvar ve panel uygulamaları hijyenik bordür ve süpürgelik ürünler arasında seçildiğinde gıda tesisinde ürünün sağlıklı üretimi için gerekli olan ortamın sağlandığını gördük.

Özetle,  endüstriyel tesislerde duvar ve panel diplerinde bakteri ve mikrop oluşumunu engellemek için hijyenik bordür ve süpürgelik uygulamaları tercih edilebilir. Bu uygulamalar hijyenik yapısının yanında tesiste ağır çalışma kapasitesine karşı ve dış etkenlere karşı uzun süre dayanıklıdır.

Yorumlar

Henüz yorum bulunmuyor. İlk yorumu ekleyen siz olabilirsiniz.

Yorum Ekle

İnceleme Ekle