Altınköy Süt Ürünleri

Sektör : Süt ve Süt Ürünleri Bölge : Aydın

1998 yılında iki kardeş tarafından kurulan Altınköy Süt Ürünleri, bir aile şirketi olarak İzmir, Torbalı, Taşkesik Köyü içinde 100 m2 alanda 2000 kg süt işleme kapasitesiyle taze kaşar peyniri üretimine başladı. 2002 yılından bu yana üretim kapasitesini artırmak için yatırımlarına ağırlık vermiş olan şirket, çalışma alanını gün geçtikçe genişletmiştir. Üretim için ek binalar, bu binalarda çeşitli süt ürünleri üretimi ile birlikte özel ürünü olan kaşar peyniri üretimini de artırmak için en son teknoloji ürünü makinaları da üretime katmıştır. Bu tarihten itibaren kaşar peyniri üretim kapasitesini her yıl katlamayı başarmıştır.

Kalite Politikası

Altınköy Süt Ürünleri şirketi kalite politikası gereği 2005 yılı itibarıyla çiğ süt alımında kullanılan klarifikatörü de aldıktan sonra kendi sektöründeki şirketler arasında farkını ortaya koymuştur. 2006 yılında ambalajlama makinası ile de gıda güvenliği artırılarak ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi belgesi ve yanında HACCP 13001 belgelerini alma hakkına nail olmuştur. Şirketin kalite politikası bu belgelerle son bulmamış çalışma şartları ve üretim koşullarındaki iyileştirmelerle ISO 22000: 2005 Gıda Güvenliği sertifikalarının gerekliliklerini yerine getirerek belgesini de almıştır.

2008 yılında da kapalı alan kapasitesi artırılmış, günlük 60 ton süt işleme kapasitesine kavuşmuştur. 2008 yılı son çeyreğinde alınan dilimleme ve rendeleme makinası ile dilimli kaşar peyniri ile kübik rende mozeralla peyniri çeşitlerini de portföyüne eklemiştir.
2011 yılında da Helal belgesi alan Altınköy Süt Ürünleri, fabrika üretim tesislerinde yaptığı yenilemelerle 2013 yılında Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan üretim onay sertifikasını almıştır. Rende kaşar peyniri ile piyasadaki açığı görmüş ihtiyaca cevaben rende kaşar peyniri ürünüyle tüketicilere kullanım kolaylığı sağlamıştır.

Altınköy Süt Ürünleri Hijyen Politikası

Sektördeki 21 yıl boyunca Altınköy Süt Ürünleri ilk olarak çalışanlarının memnuniyetini ve sağlığını daha sonra ise müşterilerinin sağlığını ve memnuniyetini ön planda tutmaktadır. Bu bağlamda kullandığı hijyen ürünleri konusundaki tedariklerini kaliteli ürünler sunan tedarikçilerden karşılamaktadır. Özellikle kaşar peyniri ve mozzarella peyniri ürünü bazında bölgenin en büyük üretici markalarından biri olmuştur.

2018 yılında Aydın Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi içinde 10.000 m2 kapalı, 26.000 m2 açık alanı olan yeni bir üretim tesisi yapmıştır. Sürekli büyümeyi ve gelişmeyi kendine misyon edinmiş olan marka son olarak FSSC 22.000 belgesi ile kalite ve hijyen konusundaki markasını taçlandırmıştır.
Altınköy Süt Ürünleri, tesislerinde yapısal hijyenik koşulların sağlanmasında Vibroser ürün ve hizmetlerini tercih etmiştir.