Bakkalbaşıoğlu Süt

Sektör : Süt ve Süt Ürünleri Bölge : Niğde

Bakkalbaşıoğlu Süt, Niğde‘nin Sazlıca Kasabası’nda üretim serüvenine başlamıştır. Bugün toplam 18.000m2 lik alanda, 7.000m2’si kapalı alan olmak üzere günlük 400 ton süt işleme kapasitesine sahiptir. Özellikle bölgede ürettiği ürünler segmentinde lider bir şirketler arasında yer almaktadır.

Sahibi Kimdir

Bakkalbaşıoğlu Süt Ürünleri’nin sahibi A. Ayhan Birim, 1961 Niğde doğumludur. 1978 yılında başlamış olduğu ticari faaliyetlerine, bu gün Niğde ilindeki lider markalardan birinin sahibi olarak devam etmektedir.
Sektöründeki yenilikleri takip eden ve işletmede bu teknolojik yenilikleri mesleğine olan merakı ve hevesiyle birleştirip en yaralı şekilde kullanmaya çalışan A. Ayhan Birim, aynı zamanda hayırsever bir iş insanıdır.

Bakkalbaşıoğlu Süt Kalite Politikası

Süt sektörü, çiğ süt alımından sofralara gelene kadar çok titiz çalışma ve hijyen koşulları gerektirmektedir. Bu bağlamda da en kaliteli ürün ve malzeme temini gerçekleştirmenin önemine binaen Avrupa Standartlarının takip edilmesi konusunda ısrarcı bir politika izlemektedir.
Sektörün geleceği ve gelişmesi için Ar- Ge çalışmalarına çok daha fazla önem verilmesinin gerektiğini savunan marka, sektöre yeni girecek olanlara iyi bir ön çalışma yapmalarını ve işin gereğini titizlikle uygulamalarını salık vermektedir.

Bakkalbaşıoğlu Süt İşleme Tesisleri üretimini gerçekleştirdiği pastörize günlük süt, krema, tereyağı, ayran, peynir çeşitleri, yoğurt çeşitleri, peynir altı suyu tozu ve süt tozunun üretilmesinde son teknoloji ile birlikte Avrupa Standartlarında hijyen kurallarını baz almaktadır.
Niğde Organize Sanayii Bölgesi’nde yer alan fabrikada üretimdeki yenilikçi kimliği gereği, hazır gıda sektöründe kullanılan peynir altı suyu ve tozunu üretmeye başlamıştır. Bu sayede hem ürün yelpazesini genişletmiş hem de müşteri portföyünü artırmayı başarmıştır.

Kalite Belgeleri

Üretimdeki kalitesini ulusal ve uluslararası alanda kabul gören standartlarda olduğunu kanıtlayan ISO 9001:2008 Kalite belgesi, TS EN ISO 22.000 Gıda Güvenliği, BRC Global Gıda güvenliği ile birlikte HELAL belgelerini almıştır.
Sürekli olarak büyüme ve gelişme vizyonuyla hedefine emin adımlarla yürüyen marka hijyen ve kaliteden asla ödün vermemektedir. Marka, hijyen politikasını her geçen gün çok daha üstün ürünlerle destekleyerek kalitesini artırmaktadır. Tesislerinde en son teknoloji cihazlar ve hijyen standartlarına uygun malzeme ve ekipman kullanmaktadır.

Bakkalbaşıoğlu Süt, tesislerinde yapısal hijyenik koşulların sağlanmasında Vibroser ürün ve hizmetlerini tercih etmiştir.