Besaş Süt İşletmesi

Sektör : Süt ve Süt Ürünleri Bölge : Bursa

1972 yılında belediye çatısı altında kurulan marka, 1982 yılında resmi üretime başlamıştır. Ekmek, ekmek çeşitleri, unlu mamuller, süt ve süt ürünlerini kentin ihtiyaçlarını karşılamak ve piyasa dengesini korumak amacıyla satışa sunmaktadır. İşletmenin amacı, Bursa halkına ekonomik, hijyenik, sağlıklı ve kaliteli süt ürünlerini sunmaktır. İşletme üretim kapasitesi, Bursa halkının ihtiyaç duyduğu ekmek, unlu mamulleri ve süt ürünleri gibi önemli kategorilerde ihtiyacın %20’sini karşılayacak büyüklüktedir.

Besaş Süt İşletmesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan tarımsal kalkınmaya destek projesi kapsamında, daha önceden belirlenen amaç ve hedeflere bağlı kalarak süt ürünleri sektörüne giriş yapmıştır. Süt ve süt ürünleri üretimini kaliteli ve hijyenik şekilde gerçekleştirmek amacıyla dönemin en gelişmiş makine ve teçhizatları ile Besaş Keles Süt ve Süt Ürünleri Tesisi çalışmalarına başlamıştır.

Günlük 70 Ton Süt İşleme Hedefiyle

Besaş Keles Süt ve Süt Ürünleri Tesisi, tek vardiyada 30 ton süt işleme kapasitesine sahip olup, 3 vardiyada toplam 70 ton süt işleme hedefiyle ilerlemektedir. Süt işleme kapasitesinin artırılması Harmancık Büyükorhan, Orhaneli ve Keleş yörelerindeki hayvancılığı ve bölgedeki çiftçilerin düzenli kazanç sağlayabilmelerine yol açmaktadır. İhtiyaç duyulan sütler, bölgedeki kooperatifler ile yapılan iş birlikleri aracılığıyla edinilirken bölge halkı için refahın artmasına katkıda bulunmaktadır.

Süt Ve Süt Ürünlerinde Geniş Ürün Portföyü

Bursa halkının ihtiyaç duyduğu temel süt ve süt ürünlerine yoğunlaşırken sofraları süsleyecek diğer ürünleri de üretimini gerçekleştirerek geniş ürün portföyüne ulaşmıştır. Üretimi yapılan ürünler kahvaltılık lor, krema, tost peyniri, gurme kaşar peyniri, klasik beyaz peynir, beyaz peynir, krem peynir, dil peyniri, süzme yoğurt, günlük süt ve ayran olmak üzere toplam 16 çeşitten oluşmaktadır.

Şeffaf İhale Ve Üreticinin Desteklenmesi

Besaş Süt üretim Tesisleri’nde işlem gören sütler, şeffaf ihale yöntemi kabul edilerek alınmaktadır. Üretim tesisine girerek işlenmek için hazır bekleyen sütler, gelişmiş teknolojik cihazlar ile donatılan laboratuvarda uzman gıda mühendisi ve gıda teknikerleri ile analiz edilmektedir. Bölge refahının artırılması hedeflenirken aynı zamanda lezzetli, sağlıklı ve hijyenik olması için tüm aşamalar kontrol altında tutulmaktadır.
Besaş, tesislerinde yapısal hijyenik koşulların sağlanmasında Vibroser ürün ve hizmetlerini tercih etmiştir.