Bolca Hindi

Sektör : Et ve Et Ürünleri Bölge : Bolu

Bolca Hindi, Bolu Kalite Yem Sanayi A.Ş. çatısı altında Şerafettin Erbayram tarafından 1995 yılında kurulmuştur. Bolca Hindi’nin özelliği Türkiye’de Kaliforniya cinsi hindi üretimini gerçekleştiren ilk markadır.  İlk kuruluşunda Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nin kuluçka ve kümesleri kiralık olarak kullanılmıştır. 1999 yılında Bolu’da yıllık 1.800.000 civciv üretme kapasiteli tesis ile faaliyetlerine devam etmiştir. 2017 yılında 'Yerli sermaye yerli büyüme' kapsamında Bolca Hindi, Erpiliç tarafından satın alındı. Erpiliç, lojistik alt yapısı, güçlü bayi yapılanması ve üretim kabiliyeti ile iç pazarda piliç eti üretiminin %13’ünü karşılamaktadır.

Üretim Tesisi Nerededir?

Markanın üretim tesisleri Bolu’nun Mudurnu ilçesindedir.

Yüksek Standartlarda Üretim

Kuluçkalık hindi yumurtalarını Amerika ve Kanada’dan ithal etmektedir. Yumurtalar, Sağlık Sertifikası ve Orjin Belgesi olan sürülerden, maksimum hijyen kuralları içerisinde toplanır. Bolu’da bulunan kuluçka merkezine getirilen yumurtalardan, 28 günlük inkübasyon süresi sonunda hindi civcivi elde edilir.
Kuluçka merkezlerinde üretim, ziraat mühendisleri ve uzman veteriner hekim tarafından kontrol altında tutulmaktadır. Yüksek standartlarda hijyen proseslerinin uygulandığı tesislerde birinci kalite civciv üretimi yapılmaktadır.

Cinsiyet ayrımı, gaga kesimi ve aşıları yapılan civcivler kümeslere sevk edilir.
“Kuru yolum”, “Helal gıda” ve “Elle kesim” kriterlerini hindi eti pazarına da taşıyan Erpiliç pazarda söz sahibi olmuştur.
Düşük doymuş yağ oranı ve zengin protein yapısı ile kırmızı ete alternatif görülen hindiyi tüketicinin severek ve güvenerek tükettiği lezzetler arasındadır.
Firma en son teknolojik makinelerine sahip modern kesimhanesinde yüksek hijyen standartlarında üretim yapmaktadır.
Bolca Hindi, tesislerinde yapısal hijyenik koşulların sağlanmasında Vibroser ürün ve hizmetlerini tercih etmiştir.