Chamlija Şarapları

Sektör : Gıda ve İçecek Sanayi Bölge : Lüleburgaz
Chamlija Şarapları, Çamlıca ailesi tarafından kurulmuş bir aile şirketidir. Mustafa Çamlıca, ‘fine wine’ şarabın yatırımcısıdır. Aynı zamanda Chamlija Şarapları'nın arkasındaki isim de kendisidir. İsmin yaratıcısı ise Mustafa Çamlıca’nın kızı İrem Çamlıca’dır. Şirketin merkezi Lüleburgaz’ın Büyükkarıştıran ilçesidir.

Toprağın Sözü Geçiyor

Çamlıca ailesi, 1936 yılından bu yana çiftçilik ile uğraşmaktadır. Ailenin ilk nesli Bulgaristan’dan Türkiye’ye göç etmiştir. Tam anlamı ile bir aile şirketi olarak çalışan firmada şaraplar Mustafa Çamlıca tarafından üretiliyor. Şişe tasarımları İrem Çamlıca tarafından yapılırken, reklam ve pazarlama ise Arzu Çamlıca’nın yönetiminde. Firma kendine has kupajları ve monosepaj ile üretim yapıyor. Bunun en önemli nedeni ise Mustafa Çamlıca’nın özgün tutumu. Çamlıca, her yıl mahsül ve toprak koşullarını ayrıntılı olarak inceliyor. Her yıl en iyi mahsulden şarap üretimi yapılıyor. Şarapta devamlılıktan ziyade lezzeti ve kaliteyi ön planda tutan firma, “toprak bize ne sunarsa biz onu üretiyoruz” diyerek doğa ile bütüncül bir yaklaşım içerisinde.

Eşsiz Şişe Tasarımları İle Fark Yaratıyor

Tadının yanı sıra Chamlija Şarapları şişe tasarımı ile de kendinden söz ettirmekte. Şarap şişelerinin tasarımları sürekli değişiyor ve birbirini tekrarlamıyor. Bunun yaratıcısı ise İrem Çamlıca. Genellikle toprak ana temalı tasarımlar yapan Çamlıca, illüstrasyon ve minyatür sanatı ile de etiketlere imzasını atıyor. Ürün bunun yanı sıra sahip olduğu esprili tasarımlarla da müşterilerin gönlüne taht kurmaktadır.

Doğru Dikim, Kaliteli Toprak ve Ürün

Chamlija Şarapları’nın bağlarının tamamı Kırklareli’nde yer almaktadır. 85 hektar üzüm bağına sahip olan firmanın hektar başına 6 bin 666 veya 5 bin asması bulunmaktadır. Aynı zamanda deneysel çalışmaların yürütüldüğü 10 bin asma da mevcuttur. Firmanın sahip olduğu bağlarda sık dikim tekniği uygulanmıştır. Bunun amacı ise üzümden alınan kaliteyi arttırmaktır. Bağların bulunduğu toprak yapısı Istranca Masifi’dir. Bağların toprağı, taşı ve kumu masiften gelmektedir. Bu da üzümün lezzetini, kalitesini ve verimini artırmaktadır.