Coşkun Et

Sektör : Et ve Et Ürünleri Bölge : Afyon

1975 yılında kurulan Coşkun Et, 1985 yılında kombine bir tesis olarak faaliyetlerine devam etmiştir. Daha sağlıklı ve kaliteli üretim amacıyla kendi besi çiftliklerini de kurmuş olan şirket, kalite politikaları gereği dünya çapında bir marka olmayı hedeflemektedir. Kırmızı et ile üretimi yapılan ve kanatlı hayvan eti kullanmayan ürünlerinden olan sucuk, tüketiciler tarafından ülke çapında tercih edilen özel bir markadır. Kırmızı etin gerçek tadını yansıtmak üzere yola çıkan şirket sektörde bu alanda marka haline gelmiştir.

Coşkun Et’in Sahibi Kimdir

Kemal Coşkun 11 yaşında çalışma hayatına başlamış ve hamallık yaparak geçimini sağlamıştır. Zamanla vizyonunu ortaya koymuş ve 1975 yılında bugün Türkiye’nin en büyük ikinci şirketi olan Coşkun Et ve Mamulleri şirketini kurmuştur. 1985 yılında et kombinası olarak faaliyetlerine devam etmek üzere fabrika ve tesisler genişletilir. Sucuk ve şarküteri ürünlerinin yanı sıra kıyma ve diğer et ürünlerini temin etmek üzere İstanbul ve Afyonkarahisar’da 5000 büyük baş kapasiteli besi çiftlikleri bulunmaktadır.

Coşkun Et ve Mamulleri Üretim Tesisleri Nerededir?

İstanbul ve Afyon’da kurulan besi çiftliklerinde yetiştirilen büyükbaş hayvanlara özel olarak seçilmiş ve ülkenin en besili hayvanları da eklenerek veteriner hekim kontrolünde, İslami usullerle kesim yapılmaktadır. Kesim sonrasında soğuk zincirle yine İstanbul Kâğıthane’de bulunan 16.000m2 kapalı alana sahip et işleme tesisine getirilen etler burada işlenmektedir. Et işleme tesisinde kullanılan ekipmanlar mikrop barındırmayan paslanmaz çelikten imal edilmiştir.
Coşkun Et ve Mamulleri’ne ait olan bir başka tesis ise 40 dönüm arazi üzerinde 32 bin metre karelik alanda kurulmuş olan tesistir. Burada da yine sadece kırmızı et üretimi ve işlenmesi yapılmakta olup karkas et konusunda da sektörde meydana gelen büyük açığı kapatmaktadır.

Eğitime Verdiği Destek

Coşkun Et, üretim tesislerini Uludağ Üniversitesi meslek Yüksek Okulu Et Endüstrisi öğrencilerinin staj yapmalarını ve eğitim görmelerini sağlamak amacıyla üniversite açmıştır. Bu şekilde et endüstrisi öğrencilerinin pratik yapmalarını ve işi mutfağında öğrenmelerini sağlamayı amaçlamaktadır. Geleceğin kaliteli ve marka et ürünlerini üretebilecek yeni nesillerin gelişimine katkıda bulunmaktadır.

Kalite Belgeleri

Coşkun Et, HACCP ve ISO ofislerinden alınmış olan kalite belgelerine sahiptir. Ülkemiz Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilmiş olan Gıda üretim izni ve Sicil sertifikaları da bulunmaktadır. Yüksek teknoloji kullanılan modern tesislerinde, öncelik çalışanların ve müşterilerinin sağlığıdır. Bu kapsamda tesisler yüksek hijyen standartlarına uygundur.

Coşkun Et, tesislerinde yapısal hijyenik koşulların sağlanmasında Vibroser ürün ve hizmetlerini tercih etmiştir.