Ettat Et

Sektör : Et ve Et Ürünleri Bölge : Bursa

Ettat Et, 1992 yılında Bursa’da faaliyetlerine başlamıştır. 122.000 m2 açık, 42.000 m2 kapalı alana sahip tesislerinde, yıllık 15.000 ton kırmızı et üretimi yapılmaktadır. Bünyesinde, 2’si Bursa’da, 1’i Balıkesir’de olmak üzere 3 ayrı çiftlik bulunmaktadır. Çiftliklerinde kasaplık hayvan barındırmaktadır. Türkiye’de az sayıda markanın sahip olduğu “çiftlikten sofraya” takip uygulamaması ile izlenebilirlik sistemi ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

2011 yılında, Meradan markası ile et ürünlerini, modifiye atmosfer paketleme (MAP) teknolojisi ile ürettiği uzun ömürlü paket teknolojisi ile piyasaya sunmuştur. Portföyünde 100’e yakın ürün çeşidi bulunmaktadır.

Ettat Et Sahibi Kimdir?

Ettat Markasının Yönetici Ortağı Harun Yıldırım’dır.

Ettat Et Nerededir?

Ettat Et bünyesinde 3 adet çiftlik bulunmaktadır. Bursa’nın Yıldırım ilçesinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan çiftliği, aynı zamanda Kurban Bayramı dönemlerinde canlı hayvan pazarı olarak da hizmet vermektedir. Bursa Yenişehir ve Balıkesir Susurluk ilçelerinde ise büyükbaş hayvan yetiştirilmektedir.
Çiftliklerinde en kaliteli hayvan ırklarını %100 doğal yemlerle beslemektedir. Hayvanlar, bünyesinde bulunan veteriner hekimler tarafından düzenli kontrol edilerek, en kaliteli doğal et ürünlerinin tüketiciye ulaşması sağlanmaktadır.

Sağlık, Kalite ve Hijyen

Üretimini yaptığı ürünlerde sağlık, kalite ve hijyeni en düzeyde sunan önder markalar arasındadır. Yüksek standartlarda gıda güvenliği ve kaliteyi sağlamak adına hammadde tedarikini bünyesinde sağlayan, tüm süreçlerde yüksek standartlarda hijyen prosesleri izleyen bir kuruluştur.
İyi Hijyen Uygulamaları (GHP) ve İyi Üretim Uygulamalarını (GMP) tesislerinde uzun süredir uygulamaktadır. Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi (HACCP) gerekliliklerini yerine getirmektedir. Üretimi, bağımsız denetleme kuruluşlarından alınan destekle düzenli olarak kontrol altında tutulmaktadır.

Üretim tesisleri, geriye dönük izlenebilirlik sistemi ile kontrol altında tutulmaktadır. Geriye dönük izlenebilirlik sistemi sayesinde üretimde kullanılan hammadde ve yardımcı maddeler anlık olarak izlenmektedir. Uluslararası laboratuvarlar tarafından düzenli olarak mikrobiyolojik ve kimyasal analiz testleri yapılmaktadır. Üretimin her aşamasında yüksek standartlarda hijyen prosesleri uygular.

Ettat Et, tesislerinde yapısal hijyenik koşulların sağlanmasında Vibroser ürün ve hizmetlerini tercih etmiştir.