Fat Balıkçılık A.Ş.

Sektör : Et ve Et Ürünleri Bölge : Giresun

Coğrafi bakımdan deniz ticareti için gerekli tüm şartlara sahip olan ülkemiz ve Karadeniz, deniz ticaretinin gelişebilmesi için bu sektörde öncülük edecek markalara ihtiyaç duymaktaydı. Deniz ticaretinin gelişmesi amacı ile ayrıntılı incelemeler yaparak ilgili kamu mercilerine bu yönde öneriler hazırlanmaktadır.

Fat Balıkçılık 2012 yılında Giresun’un Bulancak ilçesinde 2200 metrekare bir kapalı alan üzerine kurulmuştur. Soğuk hava deposu ile balık işleme tesisi oluşturmuştur. 50 ton günlük balık şoklama kapasitesine sahip olan marka 1500 ton balık muhafaza kapasitesi bulundurmaktadır. Tesis ayrıca HACCP normlarında üretim sağlamaktadır. “Denizden gelen doğal lezzet” sloganı ile hizmet vermektedir.

Dünyanın en önemli besin zinciri halkası olan balık ve su ürünleri üç kuşaktır Fat Balıkçılık’ın yürütmüş olduğu bir faaliyet olarak devam ediyor. Şirkete ait 3 adet balık avlama gemisi ve 1 adet de balık nakliye gemisi bulunmaktadır. Bu gemilerin avlamış olduğu balıklar hijyenik ortamda ve tamamen sterilizasyon çerçevesinde frigo araçlarla tesise getirilmektedir. Her geçen gün kapasitesini yükselten marka ürün çeşitliliği ve üretim konusunda oldukça deneyimli bir şirket haline gelmiştir.

Hangi Tür Ürünlerin Satışını Yapıyor?

Fat Balıkçılık hamsi, istavrit, palamut ve lüfer gibi balık türlerinin stoklama ve satış işlemlerini gerçekleştirmektedir. Hem yurt içi hem de yurtdışı faaliyetleri bulunmaktadır.
Tesiste her aşamada hijyen kuralları titizlikle uygulanmaktadır. Başarılı bir şekilde belirlenen normlara uygun bir üretim sağlanmaktadır. Patojen aranması, analizleri ve mikroorganizma analizleri de kamu kuruluşlarının laboratuvarlarında yapılır. Ayrıca histamin testleri de bu firma tarafından düzenli olarak yaptırılmaktadır. Tesislerinde kullanılan ekipman ve makineler ile yüksek düzeyde hijyen standartlarında üretim yapılmaktadır.

Fat Balıkçılık, tesislerinde yapısal hijyenik koşulların sağlanmasında Vibroser ürün ve hizmetlerini tercih etmiştir.