Gürbüz Şarapçılık

Sektör : Gıda ve İçecek Sanayi Bölge : Lüleburgaz

Gürbüz Şarapçılık, Akın Gürbüz tarafından Trakya bölgesinde kuruldu. Akın Gürbüz, İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü mezunudur. Gürbüz, şarap uzmanlığını öğrenmek için ABD’nin sayılı okullarından olan UDC Davis’e gitti. Orada uzun yıllar Yeni Zelanda- Marlborough’da ve Napa Vadisi’nde (Ehlers Estate) çalışmalarını yürüttü ve ardından Türkiye’ye geri döndü.

Ülkeye döndükten sonra farklı markaların danışmanlıklarını yürüten Gürbüz, kendi markası olan Gürbüz Şarapçılık’ı kurdu. 2012 yılından bu yana el yapımı üzüm şarabı üretimi yapan marka, ağırlıklı olarak Bordeaux çeşitleri üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. Bunun yanında Yapıncak, Papazkarası, Adakarası şaraplarını da üreten marka, Türkiye menşeili üretim yapmaktadır. Kırklareli Lüleburgaz’da aynı isimle restoranı da bulunmaktadır.

Önolog Akın Gürbüz’ün Hikayesi

Bağcılık ile geçimini sürdüren bir ailenin en küçük çocuğu olan Akın Gürbüz, Tekirdağ, Gaziköy’de doğmuştur. Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra profesyonel iş hayatına başlayan Akın Gürbüz, çalıştığı otelde Fransa’nın bir bölgesinden gelen şarapların Türkiye’de üretilenlerden farklı olduğunu anladı ve bu konu üzerinde araştırma yapmaya başladı. Şarap uzmanlığı eğitimi almaya karar veren Gürbüz, ABD’de şarap uzmanlığı eğitimi tamamladı. Türkiye’ye döndükten sonra el yapımı şarap üretimi yapmaya başlayarak, Gürbüz Şarapçılık’ı marka haline getirdi.

Gürbüz Şarapçılık Nerededir?

Gürbüz Şarapçılık en iyi üzümlerin yetiştiği bilinen Trakya’da Lüleburgaz’ın Kırklareli ilçesindedir. Bölgedeki en kaliteli üzümler seçilerek buradaki üretim tesisinde şarap haline getirilmektedir.

Gürbüz Şarapçılık, tesislerinde yapısal hijyenik koşulları sağlamak için Vibroser ürün ve hizmetlerini tercih etmiştir.