Köfteci Ramiz

Sektör : Et ve Et Ürünleri Bölge : Manisa / Akhisar

Köfteci Ramiz, 1928 yılında Manisa Akhisar’da limon sandığından sandalyeleri olan mütevazı bir köfteciden bugün konsept restoranlara sahip bir marka olmayı başarmıştır. Makedonya sokak lezzetlerinden biri olan ızgara köfte için kendi geliştirdikleri tarifle adını duyuran, bir aile işletmesidir. Ömrünü bu markanın adını duyurmak ve tanıtmak için vakfetmiş olan Ramiz’in çocukları o öldükten sonra işlerine dört elle sarılmışlardır.

2000 yılında Akhisar Çarşı Merkezindeki restorana ek olarak İzmir-İstanbul karayolu üzerinde de bir restoran açmışlardır. Buraya gelen ünlülerin ve diğer müşterilerin sayesinde tanınırlığı artmış olan markanın 2006 yılından beri Franchising restoranları bulunmaktadır.

Köftenin Özelliği Nedir?

Sadece dana kıyması, tuz ve soğan ile yapılan köftenin özelliği et tadının ön planda olmasıdır. Bu tadı bir kere alan müşterileri daima bu lezzeti aramaktadır. Köftenin lezzeti Köfteci Ramiz adını taşıyan her restoranda aynıdır. Çünkü köfte üretimi tek bir merkezden gerçekleştirilir. Soğuk zincirle dağıtımı yapılan ürünlerin pişirme işlemleri için de ızgara ustaları özel eğitimden geçirilir. Ayrıca markanın denetleyicileri tarafından, gizli müşteri sistemiyle restoranlardaki üretim ve servis aşaması düzenli olarak denetlenmekte ve kalitenin aynı kalmasına özellikle dikkat edilmektedir.

Köfteci Ramiz Markası ve Aldığı Ödüller

Türkiye çapında 27 adet, Azerbaycan Bakü’de 1 adet restoranı bulunan Köfteci Ramiz, Akhisar Köftesi adıyla anılan köftenin mucididir. Patentini almış olduğu tarifiyle üretimini gerçekleştirdiği köftelerin ünü zamanla tüm Avrupa’ya ve dünyaya yayılacaktır. 2011 yılında Anadolu Markaları organizasyonunda, Büyük İşletmeler Ticaret Kategorisinde 1. Olmuştur. 2014 yılında Lob’in Europe’nin gerçekleştirdiği 7. Uluslararası Avrupa Kalite Zirvesi sırasında En İnovatif Marka ödülünü almaya hak kazanmıştır. 2015 yılında Dünya Kalite Ödülü alan marka yapılan tüketici anketlerinde tam 5 kez A.V.M’lerde en beğenilen ve tercih edilen perakende markası olarak seçilmiştir.

Markaları

Marka olarak edindiği tecrübeleri Rames Kafe konseptine taşımıştır. Geleneksel köfte lezzetinin yanı sıra kahvaltı menüleri, makarnalar, pizzalar, salatalar ve sandviç çeşitleriyle zenginleştirdiği kafe konseptinde pek çok farklı mutfağı harmanlayarak sunmaktadır. Yazları serinleten, kışları ise misafirlerinin içini ısıtan bu konseptte keyifli bir kafe ortamı sunulmaktadır.
Ramiz Grill ve Ramiz+ Plus ve Kilogram adı altında yeni konsept denemeleri de mevcuttur. Yenilikçi ve müşteri odaklı hizmet anlayışını her daim benimseyen ve uygulamakta olan marka, web sitesi üzerinden, sanal ortamda da alışveriş yapabilme keyfini müşterilerine yaşatmaktadır.

Hijyen Tesisler

Balıkesir ve çevresindeki üreticilerden alınan etler, veteriner kontrolü ve alınan numune sonrasında 24 saat süreyle, inkübasyon odasında mikrop üreme kontrolü için bekletilir. Tam kontrolden geçen etler, ileri işleme bölümüne alınarak antrikot, köfte, sucuk, kaşarlı köfte, pirzola haline getirilir.
Tesislerde en büyük yatırım hijyen ve sanitasyona yapılmıştır. Uydu sistem hijyen, kullanılan üretim tesislerinde, her bölüm ayrı ayrı dezenfekte edilir.
Köfteci Ramiz, tesislerinde yapısal hijyenik koşulların sağlanmasında Vibroser ürün ve hizmetlerini tercih etmiştir.