Kuloğlu Süt

Sektör : Süt ve Süt Ürünleri Bölge : Balıkesir
Kuloğlu Süt, 2007 yılında Zeki Kuloğlu tarafından kurulmuştur. Zeki Kuloğlu’nun süt ve süt ürünleri üretimindeki tecrübesi kalite ve lezzet ile birleşerek tüketicilerin memnuniyetini artıran bir markaya dönüşmesini sağlamıştır. Toplumun ihtiyaç duyduğu doğal lezzetler, geleneksel yöntemler ve teknolojik üretim ile birleştirilmiştir. Bölgesel kapsamda yükselişini sürdüren markanın hedefi ise pazarlama ve dağıtım ağını geliştirerek en kısa zamanda ulusal markalardan biri olmaktır.

Markanın Hikayesi

Kuloğlu Süt’ün kurucusu Zeki Kuloğlu, 1978 ile 1997 yılları arasında Türkiye Süt Endüstrisi Kurumu Amasya Süt Fabrikasında görev almıştır ve emekli olduktan sonra kendi tecrübelerini üretime yansıtabileceği mütevazi bir işletmede faaliyetlerine devam başlamıştır. Amasya merkezde kurulan yoğurt dükkanı, tüketicilerin yoğun ilgisine karşılık verebilmek adına faaliyet gösterdiği dükkanın dışına çıkarak 2007 yılında Amasya İpekköy’de 1000 metrekare kapalı alana sahip üretim tesisini kurmuştur.

Amasya’daki süt ve süt ürünleri ihtiyacını karşılarken müşteriler tarafından beğenilen bir markaya dönüşen Kuloğlu Süt, kısa süre içerisinde üretim kapasitesini artırmıştır. Amasya dışına çıkarak Giresun, Samsun, Kastamonu, Çorum ve Kırıkkale’nin il ve ilçelerine kadar dağıtım gerçekleştirilmektedir.
Üretim tesislerinde görev alan her çalışan, markanın misyon ve vizyonuna önem vermektedir. Teknolojik yatırımlar tecrübe ve sağlık anlayışı ile benimsenerek başarının oluşmasına yardımcı olmaktadır.

Geniş Ürün Yelpazesi

Süt ve süt ürünleri piyasasındaki artan talebi karşılamak amacıyla tesis kapasitesini artırmış ve modern teknolojinin son cihazlarıyla donatmıştır. Çiftçi ve iş birlikçileri aracılığıyla bölgeden toplanan kaliteli sütler, insan müdahalesinin minimize edildiği modern tesislerde işlenmektedir. Geleneksel lezzet ilkesini korunduğu gibi insanların sağlıklı ve hijyenik ürünlerden yararlanabilmesi birinci öncelik olarak kabul edilmektedir.

Amasya’da küçük bir yoğurtçu dükkanında başlayan hikaye, bugün modern tesis ile devam etmektedir. Günümüzde yoğurt başta olmak üzere ayran, kaymak, süzme yoğurt, lor, tereyağı, beyaz peynir, kaşar peyniri, köy peyniri, sade yağı, Çerkez peyniri ve çökelek üretimi gerçekleştirilmektedir. Kalite standartlarına uygun olarak toplanan sütler, yüksek düzeyde hijyen proseslerinin uygulandığı tesislerde, geleneksel lezzet tarifleri ile harmanlanarak tüketicilerin soflarına ulaşmaktadır.

Kuloğlu Süt, tesislerinde yapısal hijyenik koşulların sağlanmasında Vibroser ürün ve hizmetlerini tercih etmiştir.