Metin Helva ve Reçelleri

Sektör : Gıda ve İçecek Sanayi Bölge : Afyon
Metin Helva ve Reçelleri, yarım asırdır üretim hayatına devam ediyor ve tüketicilere en lezzetli ürünleri sunuyor. Metin Helva ve Reçelleri, Yönetim Kurulu Başkanı Metin Boztoprak tarafından kurulan firma, dört kuşaktır helva üreten bir ailenin tecrübesini bünyesinde bulunduruyor. Gelenek ile geleceği birleştiren, yöresellikle teknolojiyi buluşturan Metin Helva ve Reçelleri şu anda dünyanın 3 kıtasında 28 ülkeye ihracat yapan bir marka haline gelmiş durumda. Aynı zamanda ülkemiz tüketicisine de lezzetlerini sunan firmanın, Türkiye’nin seçili bölgelerinde satış bayileri bulunmakta.

Türk Yöresel Lezzetleri Dünya’nın Beğenisinde

Metin Helva ve Reçelleri’nin üretim kapasitesi bugün helvada 10 bin, reçelde 9 bin, pekmez ve tahinde 8 bin tona ulaşmış durumda. Firmanın üretim tesisi Afyonkarahisar’da bulunuyor.
Teknolojik gelişmeleri her zaman kendi çalışma tarzına entegre ederek büyüyen ve gelişen firma, Türk yöresel lezzetlerini tüm dünyanın beğenisine sunmaktan gurur duyduğunu söylüyor.

Hem Yöresel Hem Sağlıklı

Tüm ürünlerini hammadde aşamasından üretim ve satışa kadar her aşamada denetleyen şirket, Gıda Güvenliği politikası çerçevesinde üretim yapmaktatır. Ürünlerinin lezzeti kadar güvenilir ve sağlıklı olmasına da özen gösteren firma, maksimum hijyen koşullarında üretimini gerçekleştiriyor. Metin Helva ve Reçelleri, 2005 yılından beri ISO-22000 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi ve ISO-9001 Kalite Yönetim Sistemi standartlarında üretim yapıyor. Aynı zamanda firmanın ürünlerinde TSE, HELAL ve KOŞER (KOSHER) sertifikaları mevcut durumda. Firma tüm ürünlerinde bugün olduğu gibi yarın da insan sağlığını en önde tutarak, ilgili gıda mevzuatına uygun üretim yapacağının ve teknolojik gelişmelere paralel olarak üretim koşullarını sürekli iyileştireceğinin taahhüdünü veriyor.

Üretimden Kargoya Kadar Hijyenik Teslimat

Firmanın üretimini yaptığı helva içerisinde ekstra yağ bulunmuyor. Firma, helva üretiminde tamamen doğal tahin ve şekeri kullanmayı tercih ediyor. Bunun yanı sıra reçel üretiminde ise mevsiminde toplanan meyve ve çiçekleri kullanıyor. Şirket, reçellerini geleneksel üretim standartlarında üretiyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan KOVİD-19 sürecinde ise müşterilerine temassız teslimat hizmeti sunan firma, bu dönemde hijyen koşullarını maksimum düzeyde arttırmış durumda. Üretim ekibinden kargoya kadar geçen süreçte ürünler kesinlikle el değmeden hijyenik koşullarda paketleniyor ve kullanıcıların beğenisine sunuluyor.