Özsüt

Sektör : Süt ve Süt Ürünleri Bölge : Bursa

Özsüt ,1938 yılında Sefer Usta tarafından kurulmuştur. İzmir Kemeraltı’nda 16 m2’lik küçük bir dükkândan bugün, 1500 metrekare alana sahip soğuk hava deposuyla birlikte İzmir Kemalpaşa‘da 10 bin metrekarelik üretim tesisine sahiptir. İlk kurulduğu yıllarda sınırlı ürün çeşidine sahipken bugün yılda iki kere değişen özel lezzetlerin bulunduğu bir menüyle müşterilerine hitap etmektedir.

Sahibi Kimdir?

Sefer Usta’nın oğlu İbrahim Urlulu babasından bayrağı devraldıktan sonra Özsüt Muhallebicisi’nde çalışan ustaları şirkete dâhil etmiştir. Sonrasında ise Franchising sistemi ile bayilik vermeye başlamıştır. Bu sayede yurt içinde 45 şehirde, 150 ve yurt dışında 4 adet şubeye ulaşmış durumdadır. Zamanla artan maliyetler ve büyüme kapasitesinin gereklerini yerine getirmek için yurt dışı kaynaklı bir sermaye ortağı şirkete dahil olmuştur. 2019 yılında bu ortakta bulunan tüm hisseler aileye geri döndürülmüş ve Özsüt, yepyeni bir sürece doğru yol almaya başlamıştır.

Tek Merkezden Üretim

Bayilerine ürünleri tek merkezden ulaştıran büyük bir üretim kapasitesine sahiptir. Dünyaca ünlü Şef Karim Bourgi’nin özel lezzetleriyle daha da zenginleşen Özsüt menüsü artık dünya mutfaklarından special ürünler de barındırmaktadır.
Mevsiminde taze toplanan meyvelerle ve günlük sütle üretilen dondurma, pasta, sütlü tatlılar ile birlikte unlu mamüller, soslar, ekmekler, meyve suyu, reçel çeşitleri üretiminde bulunan marka, gıda güvenliği konusunda uluslararası sertifikalara sahiptir. Gıda güvenliğini sağlama konusundaki hassasiyetini iş güvenliği ve çevre koruma alanında da göstermektedir.

Özsüt Eğitim ve Uygulamaları

Çalışanlarının periyodik aralıklarla iş güvenliği ve çevre konusunda eğitim almasını sağlayan marka, bu eğitimlerden sonra çalışanlarının çevre bilincini her alanda uygulamalarının takipçisidir. Aynı zamanda sektöründeki teknolojik gelişmeleri, her daim takip etmekte, üretim ve dağıtım aşamalarına entegre etmektedir.
Kurumsal olarak oluşturmuş olduğu Çevre Yönetim Sistemi, Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Helal Gıda konusundaki politikalarının daima gelişeceğini taahhüt etmektedir. Özellikle atıkların azaltılması ve geri dönüşümü konusunda oluşturdukları bilinç, sektörde bu alanda öncü kuruluş olmasının tesadüf olmadığının göstergelerinden biridir.

Ne Üretir?

Özsüt, en son teknoloji hijyen tesislerinde; her biri aynı kalitede günlük olarak 60 bin ton pasta, 20 bin ton şerbetli tatlı, 7 ton unlu ürün, 150 bin porsiyon sütlü tatlı ile birlikte 10 ton dondurma üretimi yapmaktadır. Menüsünde bulunan ürünler koruyucu katkı içermemektedir. Ülke çapında tek merkez tarafından üretilen ve ayda 350 bin km yol yaparak pasta ve tatlı dağıtımını gerçekleştiren tek marka olmanın haklı gururunu 3 binden fazla çalışanıyla paylaşmaktadır.

Özsüt, tesislerinde yapısal hijyenik koşulların sağlanmasında Vibroser ürün ve hizmetlerini tercih etmiştir.