Rella Süt

Sektör : Süt ve Süt Ürünleri Bölge : Manisa

Rella Gıda, 2007 yılında, Kocaeli Kartepe’de de Süt İşleme tesisi olan Ankara Ofis Yem Şirketler Grubu bünyesinde, Teoman Durukan ile birlikte kurulmuştur. Aylık 5.000 ton süt işlenen tesiste sadece mozzarella peyniri ve türleri üretilmektedir. Moozeralla peyniri yüksek nemli ve az yağlı olması nedeniyle pizzacılar tarafından en çok tercih edilen peynir türüdür. Rella Gıda mozzeralla peyniriyle, 2011 yılında süt ve süt ürünleri ihracatında, 7. olmuştur. Körfez ülkeleri ve Afrika ülkelerini ihracat gerçekleştirmektedir.

Rella Süt Sahibi Kimdir?

Rella Süt Gıda Genel Yönetim Kurulu Başkanı ve Müdürü Teoman Durukan’dır.

Nerededir?

Rella Gıda’nın İstanbul Tuzla ve Manisa Salihli’de tesisleri bulunmaktadır.

Rella Süt Kalite Yönetimi

Rella Gıda, çeşitli sektörlerde 60 yıllık deneyim ve tecrübesiyle 2007 yılından beri en kaliteli peyniri üretmek adına çaba sarf etmektedir. Manisa Salihli’de bulunan tesislerinde İtalyan lezzeti ile mozzarella ve doğu kültüründen gelen lezzet akawi ve jadel peyniri üretmektedir. Tesisleri, ISO 22000, ISO 9001, Fssc 22000 2010 Kalite Yönetim Sistemi ve Helal Sertifikası’na  sahiptir.
Türkiye’de mozzarella uzmanlığına sahip olan tek tesis olan Rella, %100 pastörize inek sütü ile üretim yapmaktadır. Tesis sulu haşlama sistemine sahip olması özelliği ile nadir tesisler arasında gösterilmektedir. Üretim sürecinin temel maddesi olan çiğ sütün, üreticiden alınmasından, tesiste işlenmesine kadar olan tüm süreçlerinde yüksek standartlarda hijyen prosesleri uygulamaktadır. İşletmeye kabul edilen sütler analizleri yapıldıktan sonra işleme sürecine alınmaktadır. Üretim tesislerinde en son teknoloji cihazlar ve hijyen standartlarına uygun malzemeler kullanmaktadır.

Rella Gıda’da IQF Teknolojisi

Rella Gıda “IQF Teknolojisi ile zamanı da donduruyoruz” sloganıyla dondurulmuş gıda teknoloji ise peynirlerin tazeliğini ilk günkü gibi korumaktadır. Manisa Salihli’de bulunan fabrikasında IQF Teknolojisi ile şoklama yapmaktadır. Dondurulmuş gıdalarda, uygun dondurma ve depolama yöntemi kullanıldığı takdirde sağlıklı ve güvenilir olduğunu kanıtlamaktadır.

IQF, (Individual Quick Freezing) ürünleri -40 derecede kısa sürede donduran bir teknolojidir. IQF Teknolojisinde ürünler değil, ürünlerin içindeki su dondurulmaktadır. -18 derecede saklanan gıdalarda, mikroorganizmalar üremesi mümkün değildir. IQF Teknolojisinde Katkı maddesi kullanılmadan şoklama yapılmaktadır.

Rella Süt, tesislerinde yapısal hijyenik koşulların sağlanmasında Vibroser ürün ve hizmetlerini tercih etmiştir.