Sagun Balıkçılık

Sektör : Et ve Et Ürünleri Bölge : Tekirdağ

Sagun Balıkçılık, Türkiye’deki balıkçılık faaliyetlerine Antalya’da kurduğu orkinos çiftliği ile başlamıştır. Orkinos çiftliğinde üretime başladığı ilk günden itibaren Akdeniz’in önemli balık çiftliklerinden biri olma özelliğini taşımaktadır. Yurt içindeki ve yurt dışındaki balık pazarlarından büyük paylar almak amacıyla Sagun Group bünyesi altında 8 şirket kurulmuştur.

Türkiye ve Dünya Balıkçılığı Arasında Köprü Görevi

Antalya’da bulunan orkinos çiftliğindeki faaliyetlerin yürütülmesi için TSM Deniz Ürünleri Şirketi; Dünya üzerindeki diğer deniz ürünlerinin Türkiye pazarına ulaşabilmesi için ise Marines Gıda Ürünleri Şirketini kurmuştur. Türkiye pazarında toptan ve perakende deniz ürünleri satışı gerçekleştiren birçok zincir restoran, Sagun Balıkçılık’ın aracılığı ile ürünlere ulaşabilmiştir.
2009 yılında Sagun Balıkçılık çatısı altında kurulan Merlion Deniz Ürünleri Şirketi ise Türk tüketicilerinin her mevsim deniz ürünlerine ulaşabilmesi için büyük bir adım olma özelliğini taşımaktadır. Dünyanın dört bir yanında yetiştirilen veya avlanan deniz ürünleri, Sagun Balıkçılık’ın ithalatları ile Türk tüketicisine sunulmaktadır.

Türkiye’de Balıkçılık Yatırımları

Sagun Balıkçılık, ithalat ve ihracat çalışmalarını sürdürürken Türkiye’deki balıkçılık faaliyetlerinin gelişmesi için de yatırımlar yapmaktadır. 2006 yılında Sinop’ta ve 2008 yılında Tekirdağ’da açılan üretim tesisleri, şirketin yurt içindeki ilk yatırımları olarak sıralanmaktadır.
Türk tüketicisinin her mevsim balık ve deniz ürünlerine ulaşabilmesi için İstanbul/Sancaktepe’de açılan balık mağazası ise Türkiye’nin ilk özel balık hali olarak adından söz ettirmektedir.
Sagun Balıkçılık, Türkiye’deki balık ve deniz ürünleri üretiminin arttırılması için faaliyetlerini arttırarak, sürdürmektedir. Çipura, Levrek ve Alabalık başta olmak üzere birçok deniz ürününün kaliteli şekilde yetiştirilerek ulusal ve uluslararası pazarlarda yer alabilmesi adına çiftlikler kurmaktadır.

Ar&Ge ve İnovasyon

Group Sagun’un, önceliği doğaya saygı çerçevesinde, sürdürülebilir su ürünleri üretimi yapmaktadır. Şirket bünyesinde 150 kişilik, eğitimini üniversitelerin su ürünleri fakültelerinde tamamlamış, mühendis ve balıkçılık teknolojisi mühendisleri bulunmaktadır.
Tesislerinde balık işleme, dondurma ve paketleme işlemlerinde son teknoloji ile donatılmış, yüksek hijyen proseslerine uygun bir üretim modeli takip edilmektedir. Kendi bünyelerindeki laboratuvarlarda, balık sağlığının korunmasının yanı sıra çiftlik ve fabrikaları için mikrobiyolojik ekimler yapılarak, yüksek üretim standartlarının sağlanması için gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

Sürdürülebilir Modern Balıkçılık

Sagun Balıkçılık, Türkiye başta olmak üzere dünya nüfusunun ihtiyaç duyduğu proteine, çevre dostu ve sürdürülebilir modellerle çözüm bulmak amacıyla balık ve deniz ürünleri yatırımlarını gerçekleştirmektedir. Üretim faaliyetlerinin global ölçeklere ulaşması ile birlikte ekonomiye katkı sağlanması, tüketicinin en lezzetli balıklara ulaşması ve Türk markalarının global ölçekte üst sıralarda yer alması hedeflenmektedir.