Şahin Sucukları

Sektör : Et ve Et Ürünleri Bölge : Kayseri

Şahin Sucukları, 1923 yılında Kayseri’de Fazlıoğlu Et ve Et Ürün Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. çatısı altında faaliyetlerine başlamıştır. Dededen toruna ulaşan pastırma ve sucuk üretme tecrübesini, üretim tesisindeki teknolojik cihazlarla birleştirerek tüketicilerin vazgeçemediği lezzetleri meydana getirmektedir. Ürün çeşitliliği, tüketicinin damak zevkine en iyi şekilde hitap edebilmek amacıyla sürekli olarak geliştirilmektedir.

Kalite ve Sağlık Standartlarını Koruyarak Üretim Gerçekleştiriliyor

Şahin Sucukları, İSO ve HACCP standartlarına bağlı kalarak üretimlerini gerçekleştirmektedir. Müşteri memnuniyetinin sağlanması markanın birinci önceliği olarak kabul edilmektedir. Gıda güvenliği için hijyene büyük önem verilirken, imalatı gerçekleştirilen tüm ürünler helal et damgasını taşımaktadır. Tüketicilerden gelen istek ve talepler, ürün çeşitliliğinin şekillenmesine katkıda bulunurken temel hedef ve vizyonlardan ödün verilmemektedir.

Lezzeti ve Sağlığı Önemseyen Vizyon

Şahin Sucukları, tüketicilere lezzetli, sağlıklı ve hijyenik ürünler sunabilmek adına faaliyetlerini düzenli olarak geliştirmektedir. Vizyon olarak belirlenen hedeflerin ilki, yurt içi piyasasında sektörün önde gelen firmaları arasında zirvede yer almaktır. İkinci hedef ise yurt dışı gıda piyasasında markasını duyurarak dünyanın dört bir yanındaki ülkelerde Şahin Sucukları tüketimini arttırmaktır.

Çevre Duyarlılığı ile Bütünleşen Üretim Tesisi

Şahin Sucukları üretim tesislerinde üretilen her bir lezzetin kalitesini devam ettirebilmesi için tedarik edilen et ve et ürünlerinin doğal kalitesini koruyabilmesi gerekmektedir. Doğal dengenin korunmasında sorumluluk alan Şahin Sucukları, üretim tesisinde görev yapan çalışanların ve tedarikçilerin çevre bilincini arttırmak amacıyla çalışmalar yaparak eğitimlerini tamamlamaktadır. Kuruluşun çevre duyarlılığı konusundaki temel amacı, sorumlulukların dikkate alınması ve teşvik edilerek daha çok uygulanmasını sağlamaktır.
Fabrika ve üretim tesislerinde, üretimin son aşamasında ortaya çıkan atıkların geri kazanılması ve doğaya zarar vermemesi için anlaşmalar ve sözleşmeler yapılmaktadır. Sözleşmeler gereğince uygulanan işlemlerin sonucunda, üretim tesisinden çıkan atıklar ekolojik dengeyi bozacak hiçbir etken maddeye sahip olmamaktadır.
Şahin Sucukları, pastırma ve sucuk başta olmak üzere et ürünlerinin imalatını gerçekleştirirken geleneksel yöntemleri dikkate almaktadır. Ancak gelişen son teknolojinin kullanılmasıyla birlikte su, yakıt ve elektrik gibi kaynaklar daha dikkatli kullanılarak tasarruf sağlanmaktadır. Yaşanabilir bir dünya için kaynakların verimli kullanılması gerektiğinin farkında olan bir işletmedir.