Sasu Su Ürünleri

Sektör : Et ve Et Ürünleri Bölge : Adana
Sasu Su Ürünleri, 2002 yılında Adana’da kurulmuştur. 20.000 m2’lik alan üzerinde kurulan işletme, deniz ürünleri işlemesinde sektördeki en büyük markalardan biridir. Ulusal ve uluslararası sektörde pazarlama ve üretim trendlerini yakından takip ederek, işletmesini sürekli olarak güncellemektedir. Inovasyon çalışmalarıyla sektöre ‘Soslu Ton Balığı Konservesi’ ürün çeşidini kazandırmıştır.

Sahibi Kimdir?

Sasu Su Ürünleri’nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz’dır.

Ne Üretir?

Türkiye’de ilk kez soslu-acılı ton balığını üreten marka olma özelliği ile öne çıkmıştır. Başta sossuz ton balığı ve mayonezli hardallı, barbekü soslu gibi 9 farklı çeşitte soslu ton balığı üretmektedir. AR-GE çalışmalarıyla her geçen gün ürün çeşidini zenginleştirmektedir.

Kalite Anlayışı

Sürdürülebilir üretim ve çevreye duyarlı hizmet anlayışıyla zincir takibi ve proses işleyişini; sağlıklı, kaliteli lezzet ile entegre etmektedir.
Ürettiği ürünleri değerleri haline getirerek, bu değerlerle öncelikle markasına, sonrasında Çukurova bölgesine ve ülke ekonomisine her daim katma değer sağlamaya devam etmektedir.

Kalite Belgeleri

Tesisleri, Avrupa Birliği HACCP kuralları kapmasında Avrupa Birliği onay numarası ve Türkiye Cumhuriyeti Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı sertifikasına sahiptir. ISO 22000, ISO 9001, ISO 14001, BRC, Helal Sertifikası ve Türk Standartları Enstitüsü onayı bulunmaktadır.

Üretim Tesisleri

Dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen deniz ürünleri, yakalandığı an dondurularak en taze hali ile depolanmaktadır. Balıklar soğuk zincir ile tesislere getirilerek, gıda mühendisleri tarafından gerekli analiz ve kontroller yapıldıktan sonra işleme alınmaktadır.

Tesislerde işleme, analizler tamamlandıktan sonra konserveleme prosesleri için gerekli hijyenik koşullarda gerçekleştirilmektedir. İşlenen balıklar ürün otomasyon sistemi sayesinde el değmeden mühürlenerek, fermantasyon sürecinin tamamlanması için steril depolarda bekletilmektedir. Fermantasyon süresi tamamlandıktan sonra kalite kontrolden tekrar geçen ürünler, satış noktalarına sevk edilmektedir.

Hedefleri;

  • Hijyenik koşullarda, sağlık ve kaliteli üretim,
  • Tüketici memnuniyeti odaklı yaklaşım,
  • Zengin ürün yelpazesiyle, talepleri karşılamak,
  • En son teknolojiye uyumlu tesisler,
  • Bölgedeki istihdama katkı sağlamak ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak,
  • Fiziksel, mikrobiyolojik ve kimyasal açıdan tanımlanmış ve ölçülebilir ürün kriterlerini sağlamak,
    Kaynaklarını (elektrik, su v.b.) en verimli ve etkin şekilde kullanarak, geri dönüşüme katkıda bulunarak, çevre kirliliğini önlemektir.

Sasu Su Ürünleri, tesislerinde yapısal hijyenik koşulların sağlanmasında Vibroser ürün ve hizmetlerini tercih etmiştir.