Sütaş

Sektör : Süt ve Süt Ürünleri Bölge : Aksaray

Sütaş, 1975 yılında süt ve süt ürünleri üretimi üzerine faaliyetlerine başlamıştır. Türkiye, Romanya ve Makedonya’da 5 üretim tesisi bulunmaktadır. Yıllık 900 milyon süt işleme kapasitesi ve 78 ürün çeşidine sahiptir.

Marka uygulama çiftlikleri, damızlık yetiştirme, eğitim merkezleri, yem fabrikaları, enerji tesisi ve geri kazanım tesislerinden oluşan tümleşik bir yapı ile üretimde verimliği ve en yüksek kaliteyi sağlamaktadır.
Türkiye’nin süt ve süt ürünlerinde lider markası olan Sütaş, 5000 kişiye istihdam sağlamaktadır. 2019 yılı cirosu 3.8 milyar TL’dir. 2019 yılında başta ABD, BAE, Japonya, Katar, Libya, Mısır ve Kuveyt olmak üzere 29 ülkeye 16,5 milyon USD tutarında ihracatıyla ülke ekonomisine büyük katkı sağlamıştır.

Çiftlikten Sofralara

İneklerin beslendiği ot ve yemden, tüketicilerin sofralarına kadar olan tüm süreci “Çiftlikten Sofralara” entegre iş modeli ile denetlemekte ve yönetmektedir. Doğallığın ve kalitenin güvencesini bu modeli ile sağlamaktadır.

Sütaş’ın Sahibi Kim?

Markanın sahibi “Hedefimiz sütçü olmak, tek olmaktı” sloganı ile serüvenine başlayan Sadık YILMAZ’dır. Sütaş’ın açılımı ise “Sütten Aşlar”’dır.

Sağlık ve Mutluluk

Değerli bir gıda olan sütün bereketini ve iyiliğini tüketiciye ulaştırma tutkusuyla yola çıkan marka, kendisine emanet edilen kaynakları en verimli şekilde geliştirmektedir. Süt ve süt ürünleri grubu dışında üretim yapmayan marka, bireylerin yaşam kalitesini arttıran, mutluluk ve sağlık veren doğal lezzetler sunmaktadır.
Değerlerini insana, topluma ve doğaya saygı olarak belirleyen ve her zaman sorumluluk bilinciyle hareket eden bir markadır.
Başarısını “Sütçülüğe, sütün bereketine ve iyiliğine tutkuyla bağlı” olmasına borçlu olduğunu ifade etmektedirler.

Sütaş Üretim Tesisleri

Türkiye’nin dört bir yanından toplanan en kaliteli sütler, Aksaray, Tire ve Karacabey’deki tesislere ulaştırılmaktadır. Tesise gelen sütler, 14 farklı test aşamasından geçirilerek, sütün kalitesi ve doğallığı denetlenmektedir.
Doğal lezzetlerini 1550 araçlık filosu ve 25 bölge satış müdürlüğü aracılığıyla Türkiye genelinde 150.000 perakende ve toptan satış noktasına ulaştırmaktadır. Araçlar, özel uydu sistemi ile takip edilerek ısısı anlık denetleniyor ve araçların kapılarının sadece teslim noktalarına ulaştığında açılması sağlanıyor.
Tesislerde işlenen sütler doğallığı bozulmadan ve katkı maddesi kullanılmadan süt ürünleri haline getirilmektedir. Uzun yıllara dayanan bilgi birikimi ve tecrübesiyle uzmanlaşan marka yoğurt, ayran, peynir ve tereyağı üretimi gerçekleştirmektedir.

Uluslararası Hijyen Standartları

Tesislerinde en yüksek hijyen standartlarını uygulayarak, günlük 9000 analizle ürünlerin sağlığı ve kalitesini güvence altına almaktadır.

Sütaş, tesislerinde yapısal hijyenik koşulların sağlanmasında Vibroser ürün ve hizmetlerini tercih etmiştir.