Tatbak Restaurant

Sektör : Gıda ve İçecek Sanayi Bölge : İstanbul
Tatbak Restaurant, 1960 yılından bu yana İstanbul Nişantaşı’nda hizmet vermektedir. Gaziantep mutfağının yöresel tariflerini bünyesinde bulunduran Tatbak, lezzetinden ve kalitesinden ödün vermeden müşterilerine en lezzetli yemekleri ikram etmektedir. Gıda sektöründe yer alması dolayısı ile hijyen ve temizliğe son derece özen göstermektedir. Misafirlerine lezzetli ürünleri en sağlıklı şekilde sunmayı kendisine ilke edinmiştir.

“Ünlülerin Lahmacuncusu”

Sofrasında pek çok ünlüyü ağırlayan Tatbak, “ünlülerin lahmacuncusu” olarak da bilinmektedir. Yaşar Kemal’den Orhan Pamuk’a, Cem Yılmaz’dan Candan Erçetin’e kadar pek çok sanatçının ortak buluşma noktası olma özelliğine sahip restoran lezzet müdavimlerini her zaman ağırlamaktadır.

“Dünden bugüne değişmeyen lezzet” sloganı ile 40 yıldır hizmet vermeye devam eden Tatbak Restoran’ın tek şubesi bulunmaktadır. Bu sayede mekânın dokusu ve ustaların el lezzeti hiç değişmemiştir. Restoran en çok da bu özelliği ile müşterileri tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Bu nedenle Tatbak’ın misafirleri yalnız müşteri değil aynı zamanda mekânın müdavimleridir. Restoran yalnızca İstanbul’da yaşayanlar tarafından değil yerli ve yabancı turistler tarafından da sıklıkla ziyaret edilmektedir. Türk mutfağını tanımak isteyen yabancı turistlerin masadan memnun kalktığı bir mekân olma özelliğine sahip olan restoran, yarım asra yaklaşan hizmet sektöründe bir kültür elçiliği görevi üstlenmiştir. İstanbul’u ziyaret eden yerli turistlerin de uğrak noktalarından biri haline gelen restoran, tüm Türkiye’de adından sıklıkla söz ettirmektedir.

Gaziantep’ten İstanbul’a Lezzet Yolculuğu

Tatbak Restaurant Gaziantep yöresinin birçok yemeğini menüsünde bulunmaktadır. Ürünler arasında en çok tercih edilen ve mekânın adının duyulmasını sağlayan ürün ise Antep lahmacunudur. Özüne bağlı kalarak hazırladıkları lahmacunlar yıllardır aynı lezzet ve kalitede misafirlere sunulmaktadır. Lahmacunun en önemli özelliği sarımsaklı oluşudur. Bunun yanı sıra menüde çorba olarak yalnızca Ezogelin yer almaktadır. Başlangıç menüsünde çiğ köfte, içli köfte, bulgur pilavı, fındık lahmacun, fındık kuşbaşı etli pide bulunmaktadır.

Tatbak Restoran, kebap severlerin de tercih edebileceği mekânlar arasında baş sırada gelmektedir. Menüsünde birçok kebap çeşidini barındıran restoran; beyti kebaptan simit kebabına, altı ezmeli kebaptan domates kebabına, karışık yoğurtlu kebaptan patlıcan kebabına kadar birçok farklı lezzeti müşterilerinin beğenisine sunmaktadır.