THY DO&CO Atatürk Havalimanı

Sektör : Gıda ve İçecek Sanayi Bölge : İstanbul

DO&CO, 1981 yılında, Türk iş adamı Atilla Doğudan tarafından Avusturya’nın Viyana kentinde kurulmuştur. Küçük bir şarküteri dükkanı olarak hizmet veren işletme, zamanla faaliyetlerini genişleterek organizasyon ve yeme-içme hizmetleri vermeye başlamıştır. Viyana Menkul Kıymetler Borsası’nda 1998 yılından beri halka açık olarak işlem görmektedir. Yemek, uçak ve tren hizmetleri, organizasyon gibi sektörlerde faaliyet göstermektedir.

Atilla Doğudan’ın 1987 yılında eski Formula 1 pilotu Niki Lauda tanışmış ve sahibi olduğu Lauda Air’e yemek ve ikram hizmetleri vermeye başlamıştır. 2014 yılı itibarıyla Avusturya Havayolları, Emirates, British Airways, Etihad, Cathay Pacific gibi havayolu şirketlerine ikram hizmetleri vermektedir.

DO&CO Ne Demek?

DO&CO marka ismi, kurucusu olan Atilla Doğudan’ın soyadının ilk ilki harfi olan “DO” ve İngilizce’de kelime anlamış şirket olan ‘Company” kelimesinin ilk iki harfi “CO”dan oluşmaktadır.

DO&CO ve THY İşbirliği

THY ile 2017 yılında %50 eşit hisseyle THY DO&CO İkram Hizmetleri A.Ş. kurularak Türkiye’de hizmet vermeye başlamıştır.
DO&CO bünyesinde istihdam sağladığı binlerce çalışanı ile Türk Hava Yolları’na yemek üretim ve dağıtımı yapmaktadır. Yemek ve ikram üretim tesislerinde çalışanlarının ve tüketicilerinin sağlığı için yüksek standartlarda hijyen prosesleri uygulamaktadır.

DO&CO Atatürk Havalimanı, tesislerinde yapısal hijyenik koşulların sağlanmasında Vibroser ürün ve hizmetlerini tercih etmiştir.