Uludağ Entegre Et

Sektör : Et ve Et Ürünleri Bölge : Bursa

Uludağ Entegre Et, 1991 yılında Bursa’da kurulmuştur. Zaman içinde gösterdiği yükselişle Ege Bölgesi’nin incisi Aydın ilinde de yaptığı yatırımlarla hayvancılığa değer katma amacını gütmektedir. Efeler Umurlu Mahallesi sınırlarında bulunan et entegre tesisi, hizmete girdiği günden bu yana birçok kişiye istihdam sağlamaktadır.

Sahibi Kimdir

Uludağ Entegre Et Tesisleri sahibi olan Ağrılı iş adamı Vahit Yıldırım son teknoloji ürünlerle donattığı tesisle Aydın’da eksik olan kaliteli bir et işleme tesisi açığını kapatarak hem kaliteli hammadde, hem de bölge insanına sağladığı istihdamla vizyoner yönünü göstermiştir. Gelecekte kurmayı planladığı, hayvan üretme çiftliği ile kendi elektriğini üreteceği tesisleri ile kendi kendine yetebilen bir işletme konumuna gelecektir.
Ege bölgesi, özellikle Aydın hayvancılık faaliyetlerinin yoğun olarak yapıldığı bir bölgedir. Bursa’daki tesise de uzun zamandır bu yöreden canlı hayvan alarak hammadde girdisi sağlamakta olan şirket bu tesisle hem mükemmel bir tesise kavuşmuş, hem de ekstra taşıma maliyetinden kurtulmuştur.

Uludağ Entegre Et Üretim Politikası

Ülke genelinde pek çok bölgeye et gönderen marka, İslami koşullarda ve Avrupa standartlarında kesim yapmaktadır. Bu ikisini sentezleyerek kesim yapan ülke çapındaki ilk işletmelerden biridir. Tesislerinde daima hijyen normlarına azami ölçüde dikkat etmekte olan marka, üstün kalitede hijyen ürünlerini tedarik eden şirketlerle çalışmaktadır.
Üretim politikasının merkez noktasında sağlıklı ve kaliteli et üretimi bulunmaktadır. Bunu sağlamak için üretimin her aşamasında soğuk zinciri devam ettiren, veteriner kontrolünü kendi bünyesinde görevli olan hekimlerle sağlayan, çalışanlar da dâhil tesisin her alanında üstün hijyen uygulamalarını gerçekleştiren bir anlayışla çalışmaktadır.

Belgeleri ve Hijyen Uygulamaları

ISO 22.000: 2005, ISO 9001: 2008, HACCIP, IFS V6, FSSC 22.000 kalite güvenliği belgeleri ile birlikte TSE üretim belgesi ve TSE Helal Gıda Üretim Belgesi ne sahiptir.
Et ürünlerinde, diğer ürünlere oranla daha çabuk bakteri üreyebilir. Özellikle çiğ haldeyken belli bir sıcaklıkta ve üstün hijyen koşullarında muhafaza edilmelidir. Uludağ Entegre Et kalite politikası gereği tesisteki hijyen koşullarını maksimum düzeyde tutmaktadır.
Uludağ Entegre Et, tesislerinde yapısal hijyenik koşulların sağlanmasında Vibroser ürün ve hizmetlerini tercih etmiştir.