Zinde Yoğurt

Sektör : Süt ve Süt Ürünleri Bölge : Çanakkale

Zinde Yoğurt markası 1987 yılında Ali Rıza Tekin tarafından kurulmuştur. Biga Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan tesisleri günlük 200 ton süt işleme kapasitesine sahiptir.  Ali Rıza Tekin 3 çalışan ile başladığı imalathanesinde tereyağı üretimi yaparak Biga ve İstanbul’da satışına başlamıştır. 1992 yılında mandıra tesisi kurarak “Zinde” markası ile köy ayranı ve köy yoğurdu üretimine de başlamıştır.  Üretimi yaptığı köy yoğurdu, ayran, tereyağı ve diğer süt ürünleri çeşitlerinde “Öncü köy ürünleri üreticisi olmayı” hedeflemektedir.

Tekinler Süt Ne Üretir?

Tekinler Süt köy yoğurdu, ayran, tereyağı, peynir, kaymak ve peynir tatlısı üretimi yapmaktadır.

Nerede Üretilir?

Marmara Bölgesi’nde tarım ve hayvancılık yönünden verimli toprakların olduğu Çanakkale’nin Biga ilçesinde üretilmektedir.

Sahibi Kimdir?

Zinde Yoğurt, Tekinler Süt markası adı altında 1992 yılında Ali Rıza Tekin tarafından kurulmuştur. Bugün şirket, babaların mesleğini devralan Fatih, Mücahit ve Mustafa Tekin tarafından yönetilmektedir.

Kalite Politikası

Tekinler Süt, güvenilir ürünlerin tüketiciye ulaşması için hammadde temininden, işleme, ambalajlama ve dağıtıma kadar, her aşamada yüksek hijyen prosesleri uygulamaktadır. Bünyesinde bulunan Ar-ge ekibi tarafından düzenli olarak ürün gelişme ve hizmet geliştirme çalışmaları yapılmaktadır.
Sertifikaları; ISO 22000 – 2005, ISO 9001 – 2008, TSE AYRAN, HELAL SERTİFİKASI, TSE YOĞURT.

Tekinler Süt, tesislerinde yapısal hijyenik koşulların sağlanmasında Vibroser ürün ve hizmetlerini tercih etmiştir.